» Cuvintele cheie » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO » Stelea - BRASOV SEO

» Cuvintele cheie » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO » Stelea

WEB DESIGN BRASOV SEO

BRASOV

 1. 01. web design
 2. 02. design
 3. 03. comert electronic
 4. 04. promovare web
 5. 05. hosting

Cuvintele cheie

no comment

Cuvinte cheieIn ultimul timp am observat o serie de discutii pe forumurile romanesti despre cuvinte cheie … daca se folosesc sau daca nu … daca sint utile sau daca sint doar un moft al webmasterilor.
As vrea pentru inceput sa vorbim despre ce inseamna “cuvinte cheie” intr-o formulare specifica SEO.

Cuvintele cheie sint o modalitate de a gasi rezultate relevante prin intermediu motoarelor de cautare.

Definitie:

Cuvant cheie (raportat la sistemul SEO): Cuvant folosit in cadrul unui motor de cautare pentru a obtine rezultate ce au relevanta pentru cautarea facuta.

Cuvant cheie cu relevanta: Cuvant cheie ce returneaza rezultate specifice acestui cuvant. In mod normal rezultatele de pe prima pagina ar trebui sa detina o relevanta mare fata de restul paginilor. Site-urile Web trebuiesc optimizate, la anumite cuvinte cheie, pentru a putea returna rezultate care sa aduca pe site vizitatori si/sau potentiali clienti.

Aceste cuvinte cheie sint folosite de catre utilizatori, spre a descrie ceea ce acestia ar dori sa gasesca pentru o cautare dupa cuvinte cheie. Se creeaza o stare reala de cerere/nevoie in timp real al utilizatorilor de care webmasterii ar trebui sa stie sa profite, prin optimizarea dupa cuvinte cheie. Rezultatul final se rezuma la aducerea de utilizatori, veniti de pe motoarele de cautare, potentiali clienti, cresteri de vanzari (pentru site-urile Web comerciale) si o recunoastere ca firma/brand.

Moduri de alegere a cuvintelor cheie pentru un site Web

Plecand de la ideea ca utilizatorii folosesc cuvinte cheie pentru a gasi site-uri cu relevanta, ar trebui sa ne alegem cuvintele cheie pentru site-ul Web pe care il detinem. Criteriile in a alege aceste cuvinte cheie difera, unii intelegand ca acestea ar trebui sa exprime performantele firmei sau a detinatorului de site-uri Web in loc sa se axeze specfic pe ceea ce site-ul ofera si/sau scopul cu care a fost creat.

Folositi cuvinte cheie specifice domeniului de activitate pe care site-ul il prezinta, scapati de cuvinte inutile ce ar putea sa va incurce.

Elemente HTML in care se pot folosi cuvinte cheie

 • Domeniul site-ului Web ar trebui sa contina un cuvant cheie.

Link-urile celorlalte pagini ar trebui, deasemenea sa detina cuvinte cheie cu relevanta pentru aceste pagini.
Pentru ca link-urile interioare (!) sa detina relevanta pentru cuvintele cautate, ar trebui pusa o descriere a link-ului respectiv <a href=”url”>titlul link-ului ce va include cuvintele cheie</a> . Aceste titluri ale link-urilor interioare (link-uri ce duc catre alte pagini din cadrul site-ului) va ajuta (folosind cuvinte cheie cu relevanta pentru pagina spre care trimite link-ul respectiv) la a da o importanta paginilor secundare din site si castigati astfel cuvinte cheie cu relevanta.

Link-urile exterioare (ce trimit spre alte resurse ce nu fac parte din site), trebuiesc optimizate astfel incat utilizatorul sa nu piarda sursa plecarii (site-ul de pornire) si sa poata vizualiza si site-ul recomandat de dumneavoastra prin link.

Link-ul respectiv trebuie sa fie de forma: <a href=”link catre o pagina seo.html” target=”_blank”>

 • Titlul site-ului Web sau a paginilor interioare folosind cuvinte cheie – <title>cuvant cheie</title>

Incercati sa folositi doar cuvinte cheie care sa va atraga rezultate pe motoarele de cautare. Titluri de genul: “Acasa”, “Home”, “Cel/cea mai mare/tare..”, “Firma din Iasi…” nu va ajuta cu nimic. Nu exista utilizatori care sa caute dupa ceste cuvinte.

! Iar pentru unii dintre dumneavoastra, cei care folositi titluri din gama: “cel mai tare..”, “cea mai mare..”, “cel mai complet..” etc, putina modestie nu va strica.
Atata timp cat pe Internet concurenta este foarte acerba, nu poti declara un site ca fiind “cel/cea mai..” decat dupa rezultate si activitatea in anumite domenii de activitate.

 • Descrierea site-ului Web prin cuvinte cheie <meta name=”description” content=”descriere concisa cu cuvinte cheie”>

Acest element Html va ajuta sa faceti o scurta descriere a site-ului folosind cuvinte cheie, ce va vor ajuta la aducerea de vizitatori prin intermediul cautarilor dupa cuvinte cheie pe motoarele de cautare.

 • Meta tag-ul specific cuvintelor cheie din cadrul elementelor Html <meta name=”keywords” content=”insiruire de cuvinte cheie despartite prin “,” (virgula)”>

In ultimul timp au aparut tot felul de mesaje din partea unor utilizatori ce au tangente cu domeniul SEO, prin care se indeamna a nu se mai folosi acest element Html, prin simplul motiv ca motoarele de cautare nu mai baga “in seama” acest tag. Nici unul dintre ei nu a venit cu o explicatie argumentata. Zvonuri preluate de la alti mari maestrii (sau preluari intarziate de stiri din acest domeniu), dar care momentan nu s-au adeverit.

Sa discutam argumentat, despre aceste tag-uri Html.

Dupa cum declara cei de la w3.org meta tag-urile ar fi:

The <meta> element provides meta-information about your page, such as descriptions and keywords for search engines and refresh rates.

Traducere in romana:

Elementul <meta> pune la dispozitie informatii de ordin meta despre pagina dumneavoastra, cum ar fi descrierea si cuvintele pentru motoarele de cautare sau rate de refresh a paginii.

Deci, elementele Html Meta Tag, au menirea de a informa utilizatorii si spiderii motoarelor de cautare, despre activitatea pe care site-urile prin intermediul lor le prezinta si de a decide rata de reimprospatare a paginii. Acesta este principalul scop.

Motoarele de cautare au folosit acest prilej de a selecta dupa anumite criterii relevanta site-urilor fata de cautari si cuvintele de cautare ale utilizatorilor.

In 2002 se anunta deja nefolosirea acestor meta tag-uri de catre motoarele de cautare (de aici si confuzia, ca daca motoarele nu le mai folosesc, ar trebui ca si webmasterii sa renunte la ele), dar in acele momente era unicul mod de a fi indexat de motoarele de cautare.
Wikipedia consemneaza:

In the early 2000s, search engines veered away from reliance on Meta tags, as many web sites used inappropriate keywords or were keyword stuffing to obtain any and all traffic possible.

Traducerea:

La inceputul anilor 2000, motoarele de cautare au inceput sa ezite in a acorda incredere Meta Tag-urilor, deoarece multe site-uri Web au inceput sa foloseasca incorect aceste cuvinte cheie sau prin surplus de cuvinte cheie folosit cu scopul de a obtine cat mai mult trafic.

In zilele noastre acest element a devenit important prin faptul ca, motoarele de cautare structureaza rezultatele cererilor de cautari dupa cuvinte cheie, dupa anumite catalogari specificate in brevete. Deasemenea folosirea exagerata a cuvintelor cheie prin diferite mijloace cu scopul declarat de a obtine rezultate dupa cautari, a fost denumit ca fiind Spam.

 • Titluri din cadrul continutului de pagina, ce contin cuvinte cheie, marcate cu Headings <H1>cuvantul cheie in headline</H1>

Titluri de texte din cadrul site-ului Web poti fi marite cu acest atribut. W3.org declara ca astea definesc ca fiind cele mai mari “headers”.

Acestea sint de la <H1>h1</H1> pana la <H6>h6</H6> si in versiunea Html arata

h1

si respectiv

h6

Sint atribute ce trebuiesc folosite inserand cuvinte cheie cu relevanta pentru site si cautari.

 • Cuvinte cheie in descrierile imaginilor prin Alt-uri <img src=”url” alt=”descriere de imagine cu ajutoul cuvintelor cheie”>

In cazul in care detineti pe site imagini, e bine sa folositi aceasta optiune asftel incat sa puteti mari relevanta acestor cuvinte fata de continutul site-ului. Folositi o descriere a imaginii utilizand cuvinte cheie potrivite.

Prin toate aceste elemente puteti obtine o densitate de cuvinte cheie, prin care va puteti plasa paginile Web pe pozitii confortabile dupa diferite cautari de cuvinte cheie.

Sursa: Optimizare SEO

Etichete: , , , , , , , , , ,

Leave a ReplyTel: 0746.867 157 ; Fax: 0368.404.943 ; Email: WEB DESIGN BRASOV ; BrasovFIRMA WEBDESIGN BRASOV
 
web_design_brasov | design_brasov | comert_electronic_brasov | promovare_web_brasov | hosting_brasov | web_design_brasov_portofoliu | web_design_brasov_contact FIRMA WEB DESIGN BRASOV