» AMP: Accelerated Mobile Pages » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO » Stelea - BRASOV SEO

» AMP: Accelerated Mobile Pages » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO » Stelea

WEB DESIGN BRASOV SEO

BRASOV

  1. 01. web design
  2. 02. design
  3. 03. comert electronic
  4. 04. promovare web
  5. 05. hosting

AMP: Accelerated Mobile Pages

no comment

Accelerated Mobile Pages (AMP) este un standard propus de Google care profită de aspectele tehnice open-source, îmbunătățirea vitezei de încărcare și navigarea optimizată a site-urilor web.

Cadrul de lucru AMP permite dezvoltatorilor să construiască pagini folosind trei elemente de bază: AMP HTML, AMP JavaScript și AMP Cache. HTML AMP este HTML care a fost extins cu proprietăți AMP personalizate. Majoritatea codului HTML utilizat pe o pagină AMP este HTML standard. Cu toate acestea, există unele etichete specifice AMP care permit îmbunătățiri ale performanței. AMP JavaScript este o bibliotecă JavaScript care permite redarea rapidă a paginilor HTML AMP. Memoria cache AMP este o rețea de livrare a conținutului (CDN: Content Delivery Network) specială pentru documentele AMP. Majoritatea paginilor AMP sunt difuzate prin Google AMP Cache, care stochează documente AMP valide și resursele acestora și le furnizează în rezultatele căutării pe dispozitive mobile,încarcare și navigare mai rapidă pe acestea.

Cum influențează AMP optimizarea pe motoarele de căutare:

  • Principalul beneficiu al AMP este viteza. Dacă site-ul dvs. web se încarcă foarte lent pentru utilizatorii de pe o conexiune mobilă 3G, veți observa o îmbunătățire instantanee a timpilor de viteză de încărcare prin utilizarea AMP. Google a anunțat în iulie 2018 că „Speed ​​Update” se lansează pentru toți utilizatorii pe dispozitive mobile. Această actualizare a algoritmului de clasare a însemnat că paginile web cu încărcare foarte lentă pot fi împiedicate în rezultatele căutării. Deși este doar un factor minor de clasare, viteza de încărcare a unei pagini poate avea alte implicații asupra performanței paginii. Studii recente efectuate de Google sugerează că, pe măsură ce viteza de încărcare a unei pagini crește de la 1 la 5 secunde, rata de respingere (bounce rate) crește cu 90%.
  • Performanța serverului este, de asemenea, îmbunătățită prin utilizarea AMP. Dacă primiți mult trafic de pe dispozitivele mobile către site-ul dvs., paginile AMP pot reduce presiunea pe serverele dvs.
  • Aveți acces la funcțiile de căutare “numai AMP” (AMP-only). Există locuri în rezultatele căutării Google care sunt rezervate numai paginilor AMP. Dacă sunteți un editor de știri, atunci când utilizați AMP pentru a vă difuza articolele, vă oferă acces la caruselul de știri care se află în partea de sus a rezultatelor căutării mobile Google.
  • Pictograma „fulger” AMP din SERP – Search Engine Results Page (“rezultatele motorului de căutare”) indică faptul că o pagină este difuzată prin AMP. Se crede că acest lucru va crește rata de clic a paginilor, deoarece utilizatorii vor alege pagina AMP peste rezultatele HTML standard știind că va fi o experiență mai simplificată pe dispozitivul lor mobil.

În imaginea următoare sunt prezentate rezultatele analizei site-ului AMP www.instructorultau.ro folosind Google Lighthouse (un instrument automat open-source pentru măsurarea calității paginilor web.):

Vizualizați viteză de încărcare și beneficile AMP descrise mai sus pe pagina școlii de șoferi instructorulTau din Brașov – www.instructorultau.ro

 

Leave a ReplyTel: 0746.867 157 ; Fax: 0368.404.943 ; Email: WEB DESIGN BRASOV ; BrasovFIRMA WEBDESIGN BRASOV
 
web_design_brasov | design_brasov | comert_electronic_brasov | promovare_web_brasov | hosting_brasov | web_design_brasov_portofoliu | web_design_brasov_contact FIRMA WEB DESIGN BRASOV