» Istoria motoarelor de cautare » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO » Stelea - BRASOV SEO

» Istoria motoarelor de cautare » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO » Stelea

WEB DESIGN BRASOV SEO

BRASOV

  1. 01. web design
  2. 02. design
  3. 03. comert electronic
  4. 04. promovare web
  5. 05. hosting

Istoria motoarelor de cautare

no comment

istoria motoarelor de cautareÎn primele zile de la dezvoltarea Internetului, utilizatorii săi au fost o minoritate privilegiata şi cantitatea de informaţii disponibile a fost relativ mica. Accesul a fost în principal limitat la angajaţi din diferite universităţi şi laboratoare care l-au folosit pentru a avea acces la informaţii ştiinţifice. În acele zile, problema de a găsi informaţii pe Internet nu a fost aproape la fel de critica cum este acum.

Realizare de site-uri de tip director  a fost una dintre metodele folosite pentru prima dată pentru a facilita accesul la resurse de informaţii cu privire la reţea. Link-uri către aceste resurse au fost grupate în funcţie de subiect. Yahoo a fost primul proiect de acest gen deschis în aprilie 1994. Pe măsură ce numărul de site-uri în directorul Yahoo a crescut, dezvoltatorii de la Yahoo au realizat motorul pentru cautare. Desigur, nu a fost un motor de căutare în forma sa reală, deoarece searchingul a fost limitat la aceste resurse/listări care au fost puse în director.

Astfel de motoare au fost folosite extensiv în trecut, dar în zilele noastre au pierdut mare parte din popularitatea lor.  Motivul este simplu – chiar si directoarele moderne cu o mulţime de resurse furnizeaza doar informaţii cu privire la o mica parte din Internet. De exemplu, cel mai mare director de pe reţea este în prezent DMOZ (sau Open Directory Project). Acesta conţine informaţii despre aproximativ cinci milioane de resurse. Comparaţi acest lucru cu baza de date Google motor de căutare care conţin mai mult de opt miliarde de documente.

Proiectul WebCrawler a început în 1994 şi a fost primul motor de căutare full-featured. Lycos şi motoarele de căutare AltaVista au apărut în 1995 şi timp de mai mulţi ani, Alta Vista a fost actor major în acest domeniu.

În 1997, Sergey Brin şi Larry Page au creat Google , ca un proiect de cercetare de la Universitatea Stanford. Google este acum cel mai popular motor de cautare din lume.

În prezent, există trei motoare de varf internaţionale de căutare – Google, Yahoo şi MSN Search. Acestea au fiecare propriile lor baze de date şi algoritmi de căutare. Multe alte motoare de căutare utilizează rezultatele provenite de la aceste trei motoare de cautare majore cat si expertiza SEO a acestora. De exemplu, motorul de căutare AOL (search.aol.com) foloseşte baza de date Google în timp ce AltaVista, Lycos şi AllTheWeb toate utiliza baza de date Yahoo.

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a ReplyTel: 0746.867 157 ; Fax: 0368.404.943 ; Email: WEB DESIGN BRASOV ; BrasovFIRMA WEBDESIGN BRASOV
 
web_design_brasov | design_brasov | comert_electronic_brasov | promovare_web_brasov | hosting_brasov | web_design_brasov_portofoliu | web_design_brasov_contact FIRMA WEB DESIGN BRASOV