» Grafică » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO - BRASOV SEO

» Grafică » SEO Brasov – Web Design Brasov | Optimizare SEO

WEB DESIGN BRASOV SEO

BRASOV

  1. 01. web design
  2. 02. design
  3. 03. comert electronic
  4. 04. promovare web
  5. 05. hosting

Grafica vectoriala

no comment

Grafica vectorială este crearea de imagini digitale printr-o succesiune de comenzi sau enunțuri matematice care plasează linii și forme într-un spațiu bidimensional sau tridimensional dat. În fizică, un vector este o reprezentare atât a unei mărimi cât și a unei direcții în același timp.

În grafica vectorială, fișierul care rezultă din munca unui grafician este creat și salvat ca o secvență de declarații vectoriale. De exemplu, în loc să conțină un bit în fișier pentru fiecare bit al unei linii, un fișier grafic vectorial descrie o serie de puncte care trebuie conectate. Rezultatul este un fișier mult mai mic.

Imaginea vectorială poate fi convertită într-un fișier imagine raster înainte de afișare, astfel încât să poată fi portată între sisteme, astfel aceasta este convertită într-o imagine grafică raster, care mapează biții direct la un spațiu de afișare (și este uneori numită bitmap). Un fișier vector este uneori numit fișier geometric. Majoritatea imaginilor create cu instrumente precum Adobe Illustrator și CorelDraw sunt sub formă de fișiere de imagini vectoriale.

În loc să secționeze o regiune mare de memorie a computerului și să o mapeze pe dispozitivul de afișare, dispozitivele de afișare vectoriale utilizează un număr variabil de linii pentru a crea imagini – de unde termenul „grafică vectorială”. Deoarece dispozitivele de afișare vectorială pot defini o linie tratând doar două puncte (adică coordonatele fiecărui capăt al liniei), dispozitivul poate reduce cantitatea totală de date cu care trebuie să se ocupe organizând imaginea în termeni de perechi de puncte.

Grafica vectorială se găsește în mod obișnuit astăzi în tipurile de fișiere grafice SVG, EPS, PDF sau AI și sunt intrinsec diferite de formatele de fișiere grafică raster mai frecvente precum JPEG, PNG și GIF.

Exemplu de logo în format vectorial SVG:

Vizualizați sigla vectorială prezentată mai sus pe pagina agenției de protecție și pază SICURO SECURITY – www.sicuro.ro

 

Tel: 0746.867 157 ; Fax: 0368.404.943 ; Email: WEB DESIGN BRASOV ; BrasovFIRMA WEBDESIGN BRASOV
 
web_design_brasov | design_brasov | comert_electronic_brasov | promovare_web_brasov | hosting_brasov | web_design_brasov_portofoliu | web_design_brasov_contact FIRMA WEB DESIGN BRASOV